Call us on
Pokliči nas na +386 5 640 4040 Modern Dental Studio

Zobna prevleka

Prevleke so fiksni zobni nadomestki, ki po obliki, funkciji in pretežno tudi barvi, dajejo videz naravnih zob. V zobozdravstveni ordinaciji Matanić izdelujemo naslednje vrste prevlek:

Polna kovinska prevleka

Celotno prevleko ulijemo iz plemenite srebrno-paladijeve ali zlato-platinske dentalne zlitine. Zaradi kovinske zlitine, barve te vrste prevlek ne ustrezajo merilom sodobne estetske stomatologije. Prednost teh prevlek je predvsem v dolgoletnih pozitivnih kliničnih izkušnjah.

Fasetirana prevleka

Nosilno ogrodje fasetirane prevleke ulijemo iz plemenitih dentalnih zlitin. Na prednji vidni ploskvi ima prevleka izdelano faseto v naravni barvi zoba, ki skrije kovinsko barvo, zato te prevleke ne ustrezajo sodobnim merilom estetske stomatologije, vsekakor pa omogočajo primerno fiksno protetično oskrbo.

Kovinsko-porcelanska prevleka

Nosilno ogrodje izlijemo iz staline (kobalt-krom zlitine z ali brez niklja) ali zlato-platinske zlitine.
Na kovinsko ogrodje prevleke se nanese porcelan po celotni površini ogrodja, kar daje ustrezen estetski učinek zobnega nadomestka. Glede na klinične izkušnje so nosilna ogrodja iz zlato-platinskih zlitin ustrezna in imajo daljšo uporabno dobo. Alergije se skorajda ne pojavljajo.

Polnokeramična prevleka

Polnokeramično prevleko v celoti izdelamo iz visokokakovostne keramike. Ogrodje oblikujemo s sodobno CAD-CAM tehniko iz alumino-oksidne ali cirkon-oksidne keramike, na katero stalimo dentalni porcelan v naravni barvi zob. V tem primeru gre za estetsko dovršen zobni nadomestek.